Produktbeskrivning:Pannkaksjärn Gjutjärn
Klarar alla värmekällor.
Ø23cm.
Kom ihåg att alltid lyfta ditt plättjärn vid användning på glas/keramikhäll
då plättjärnet annars kan repa hällen.
RBA:s klassiska plättjärn är inte inbränd, detta görs i 6 enkla steg.
1. Diska noga med varmt vatten ( inget diskmedel )
2. Låt torka på svag värme på platta.
3. Smörj in med matolja eller fett.
4. Sätt plättjärnet på en platta och värm upp den på medel/hög värme
för bästa värmefördelning.
5. När plättjärnet sugit åt sig fettet smörjer du på nytt.
6. Upprepa detta tills plättjärnet inte längre suger åt sig fettet. Då är det mättat
och du kan låta plättjärnet svalna och sedan torka bort det fett som inte sögs upp.
Så här rengör du ditt plättjärn:
1. Det bästa är att skölja plättjärnet medan det fortfarande är varm.
2. Skrubba under varmt vatten med en diskborste eller ännu hellre med den mjuka
sidan av en disksvamp. För bästa resultat kan du hälla i lite flingsalt innan du skrubbar.
Använd inte diskmedel.
3. Skölj med varmt vatten.
4. Sätt på en spisplatta och låt ditt plättjärn torka på plattan i 5-15 minuter. När
allt vatten är borta och plättjärnet ser torrt ut kan du ta av det.
5. Smörj in matolja i ditt plättjärn med en bit hushållspapper.
6. Tänk på att du inte kan diska ditt plättjärn i diskmaskin !
....om du av misstag använt diskmedel i plättjärnet är det inte förstört
....bränn bara in plättjärnet på nytt
Observera att inoljade produkter kan ge upphov till fläckar vid placering på ömtåliga ytor.